aDwa w jednym - rozwój i zabawa. Świat matematycznych gier planszowych

Warszawa

Zajączek wielkanocny

Potrzebne będą: 

 

  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • koncentrat / sok z buraków
  • szczypiorek
  • marchewka
  • 2 suszone goździki
  • słoik

 

Wykonanie:

 

Jaja obieramy ze skorupek. Wsadzamy do niewielkiego słoika i zalewamy sokiem z buraków tak, aby nie wystawały ponad poziom soku. Zostawiamy je na 2 dni.

 

Po upływie tego czasu wyjmujemy jaja ze słoika. Osuszamy ręcznikiem papierowym. Jedno z jaj kroimy na połowę (jedna połowa będzie stanowiła brzuszek zajączka). Drugą połowę kroimy wzdłuż jeszcze raz na pół - będą to uszka zajączka. Drugie jajo będzie nam potrzebne do zrobienia buzi zajączka. Odcinamy po jednym centymetrze jaja z każdego wierzchołka. Układamy ze wszystkich elementów kształt zajączka. Z goździków robimy oczka, z marchewki nos, a ze szczypiorku wąsy.

 

Świetna zabawa dla całej rodziny!

 

 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Inspiracje plastyczne

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)