Kraków

Kolorowe pierogi - smaki które kuszą

Kolorowe pierogi - smaki które kuszą

W ubiegłym tygodniu (8-11 sierpnia) na Małym Rynku w Krakowie odbył się Festiwal Pierogów. Było dużo ludzi, masa dobrego jedzenia, przegląd piosenki dziecięcej. Cały czas na scenie coś się działo. Można było spróbować pierożki czerwone, zielone, albo takie klasyczne, np. z różową obwódką, w cenie 1,50 sztuka. Ale nie tylko.

 

 

Prowadzona była też akcja - Zasmakuj w Małopolsce pokazująca nasze regionalne potrawy. Oscypek, karp zatorski, bryndza podhalańska, redykołki, suska sechlońska, chleb prądnicki czy kiełbasa lisiecka. Czego tam nie było! Degustacja placków ziemniaczanych z tartym oscypkiem przygotowanych przez Koło Gospodyń Wiejskich spowodowała że momentalnie ustawiła się kolejka jak z czasów komuny. Pogoda dopisała. Było pięknie, smacznie, swojsko i zdrowo!
 

Iza L.

 

 

Więcej zdjęć poniżej (kliknij, aby powiększyć):

 

1/9
1/9
2/9
2/9
3/9
3/9
4/9
4/9
5/9
5/9
6/9
6/9
7/9
7/9
8/9
8/9
9/9
9/9

Komentarze

Polecamy

Więcej z działu: Wiadomości lokalne

Warto zobaczyć