Jak sprawić, aby lato było jeszcze bardziej kolorowe?
Wizyta w Manufakturze Cukierków to wspaniała okazja do poznania przeszło
400-stu letniej historii karmelowych słodkości. Wszystkie słodycze wykonywane
są ręcznie, bez użycia maszyn. Pracownia otwarta jest zarówno dla grup zorganizowanych, jak i osób indywidualnych.
Dlaczego warto wybrać się do Manufaktury Cukierków?
-Jak duży jest 6-cio kilogramowy cukierek?
-Czy powietrze jest w stanie zmienić kolor karmelu?
-Kiedy i gdzie powstały pierwsze cukierki oraz
-czy były wówczas takie, jakie znamy obecnie?
WARSZTATY KRĘCENIA LIZAKÓW
To kreatywne połączenie nauki z zabawą. Podczas barwienia i formowania słodkiej masy przez naszych cukierników, uczestnicy poznają historię karmelowych słodkości
oraz szczegóły ich produkcji. Po przygotowaniu karmelu widzowie zapraszani są za stół produkcyjny, aby samodzielnie ukręcić własnego lizaka.
POKAZY WYTWARZANIA CUKIERKÓW
To wyjątkowe zajęcia, podczas których uczestnicy mogą obserwować cały proces
powstawania małych, kolorowych cukierków z przeróżnym wzorami. Produkcja trwa
ok. 40-stu minut i rozpoczyna się od wylania gorącej karmelowej masy na granitowy blat. Pokaz wieńczy skrojenie mnóstwa karmelków i słodki poczęstunek jeszcze ciepłym wyrobem.
Więcej informacji o Manufakturze Cukierków:
www.manufaktura-cukierkow.pl
FB: manufaktura.cukierkow
Instagram: manufaktura_cukierkow
Aby zarezerwować termin, skontaktuj się z nami:
tel: 692888751