13:30 - 15:00
Cykl warsztatów kulinarnych „Smakiem po mapie” to spotkania, na których dzieci poznają kuchnie świata. Samodzielnie przygotowują dania z z danego kraju i dowiadują się wielu ciekawych informacji, nie tylko kulinarnych.
Warsztaty prowadzi Kinga, która na studiach bierze pod lupę procesy produkcji żywności i obmyśla naukowe wyzwania. W kuchni najczęściej tworzy, co jej w duszy gra, ale w sprawach klasyki często ucieka się do receptur kulinarnych autorytetów – croissanty ściśle według wytycznych Pierre Hermé, ale w drożdżówkach z kruszonką to najlepsza jest Pani Irenka! Lubi pracę z dziećmi, bo ich energia i kreatywność nigdy nie przestają zaskakiwać.
Uwaga!
Minimalna liczba uczestników: 5.
Zapisy na warsztaty przyjmujemy do czwartku. Nie ma możliwości przyjścia na zajęcia bez opłacenia ich uprzednio.
Kupując warsztat zwróć uwagę na godzinę jego rozpoczęcia.
Jeśli chcecie zabrać swoje potrawy do domu, proszę weźcie ze sobą opakowania wielorazowego użytku na jedzenie.