aa
a
aKocie przepisy i nie tylko, czyli co słychać u Hello Kitty i jej przyjaciół?

Warszawa

Recenzja książki:

Co to jest? Woda, powietrze, ciepło i zimno, chemia?

Co to jest? Woda, powietrze, ciepło i zimno, chemia?

Beata Nadolna
Charline Zeitoun
...
od 7 do 10 lat
PATRONAT

Pyszna fabryka lizaków

a

Ta książka nie jest chyba do końca w moim typie, bo trochę nie ogarniam tych cząsteczek, o których ciągle opowiada. Niektóre doświadczenia są trudne, no i zawsze potrzebny jest do nich dorosły, ale niektóre są zrozumiałe. A najlepiej, żeby dorosły czytał książkę razem z dzieckiem i najlepiej w długie zimowe wieczory, bo wtedy można siedzieć w kuchni i przy okazji robić doświadczenia… i jeść karmelki własnoręcznie zrobione.


Wydaje mi się, że ta książka jest dobra do nauki, bo wiele przydatnych rzeczy można się z niej dowiedzieć, a nauka jest przecież wszędzie przydatna i dla wszystkich, nie tylko dla dzieci.


My w domu zaczęliśmy od jednego doświadczenia naukowego, a mianowicie właśnie od produkcji karmelu i teraz już możemy produkować pyszne lizaki. Wszystkim polecam to doświadczenie, smacznego!

 

 

Bartek, lat 10

 

Przeczytaj również

Polecamy

Warto zobaczyć

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako "RODO"). Pragniemy poinformować cię iż dbamy o twoją prywatność i bezpieczeństwo twoich danych. Stosujemy się do zasady minimalizacji zbieranych danych. Strona czasdzieci.pl używa plików cookie by świadczyć Państwu usługi na najwyższym poziomie. Możecie Państwo w każdej chwili zmienić ustawienia cookie swojej przeglądarki. Więcej informacji oraz przysługujące ci prawa znajdziesz w naszej Polityce prywatności. Zamknij (×)