Warszawa

Recenzja książki:

Tańcowała kuchnia cała

Tańcowała kuchnia cała

Agnieszka Chądzyńska
Agnieszka Malmon
od 3 do 7 lat

Nowa jakość w kuchni

Stereotyp jest taki: małe dziecko i kuchnia wzajemnie się wykluczają. Dziecko przygotowujące samodzielnie potrawę - duża odwaga. Dziecko i rodzic wspólnie tworzący coś do jedzenia to już nowa jakość. I tę nową jakość proponują dwie Agnieszki w książeczce Tańcowała kuchnia cała. Znajdziemy tam kilkadziesiąt kulinarnych przepisów napisanych w sposób przystępny, z humorem wyrażonym nie tylko słowami, ale też różnorodną kolorową czcionką. Proponowane dania są stosunkowo proste do wykonania i bez obaw możemy powierzyć to zadanie naszemu dziecku, pilnie jednak bacząc, by nie poniosła go kulinarna fantazja skutkująca zdemolowaniem kuchni. Książka jest barwna, dobrze napisana, a co najważniejsze – propaguje zdrowe nawyki żywieniowe i może być doskonałą pomocą w zachęcaniu do jedzenia niejadków znudzonych codzienną dietą.

 

Inga Szaniawska

 

Przeczytaj również

Polecamy

Warto zobaczyć