Warszawa

W kuchni z mamą i tatą

W kuchni z mamą i tatą

PATRONAT
ISBN: 978-83-7485-124-4

Opis książki

Jak nauczyć dzieci bezpieczeństwa, dobrych manier i zdrowego odżywiania. Poradnik dla rodziców.
 

Domowa kuchnia to wyjątkowe laboratorium, w którym dzieci w wieku od 2 do 12 lat pod naszym pełnym miłości przewodnictwem mogą poznawać świat jedzenia i badać go wszystkimi zmysłami. Wspólne gotowanie z dziećmi to nie tylko dobra zabawa i ciekawy sposób na spędzanie wolnego czasu. To przede wszystkim działanie o dużym znaczeniu wychowawczym i emocjonalnym. Przebywając w kuchni razem z dziećmi rodzice zyskują możliwość poznawania, obserwowania oraz odkrywania nowych aspektów osobowości własnych dzieci. Dzieci natomiast - uczestnicząc w przygotowywaniu posiłków - uczą się, eksperymentują, doświadczają, a przez co nabierają prawidłowych przyzwyczajeń w zakresie żywienia, sposobu zachowania przy stole oraz zasad bezpieczeństwa.

 

Poradnik dla rodziców w którym znajdziemy:

  • opis przyborów kuchennych dostosowanych do dziecięcych rączek
  • wskazówki jak zadbać o pozytywną atmosferę przy stole
  • zestaw specjalnie opracowanych przepisów kulinarnych
  • opis błędów jakich rodzice nie powinni popełniać
  • elementarz dobrych manier
  • zasady higieny i bezpieczeństwa w kuchni
  • wskazówki jak zapobiegać wypadkom kuchennym
  • informacje pomocne w rozwiązywaniu konfliktów

Kup teraz

Szukamy najtańszych księgarni internetowych...

Recenzja książki W kuchni z mamą i tatą

Recenzja...

Kwintesencja książki „W kuchni z mamą i tatą” Federic’a Buglioni jest podana zaraz w podtytule, czyli jest to praktyczny poradnik „Jak nauczyć dzieci bezpieczeństwa, dobrych... czytaj więcej »

Warto zobaczyć