Godz. 12:00-13:30
Czas na starcie jabłko kontra śliwka! Na wrześniowym warsztacie skupimy się na dwóch jesiennych bohaterach. Sprawdzimy, co lepiej komponuje się z migdałową tartą, a co uczestnicy wybiorą jako wypełnienie dla swoich klusek.
Zapraszamy na warsztaty, na których dzieci nauczą się jak przygotować:
Na koniec warsztatów dzieci wspólnie zjedzą przygotowany posiłek, na który zapraszamy także opiekunów.
Warsztat jest częścią cyklu warsztatów „Sezonowo”, na których dzieci poznają bliżej sezonowe warzywa i owoce. Samodzielnie przygotowują z nich dania i testują, jakie połączenia kulinarne smakują im najbardziej.
Zajęcia są częścią cyklu warsztatów „Szkoła gotowania”. Podczas zajęć uczymy się gotować potrawy z kuchni świata, które można samodzielnie przygotować w domu.
Warsztaty poprowadzi Ania - pasjonatka gotowania, odkrywania nowych smaków, baczna obserwatorka, która nie stroni od improwizacji. Trenerka kulinarna z dużym doświadczeniem w pracy z dziećmi i dorosłymi. Hobbystycznie co roku prowadzi kuchnię polową na obozach dla dzieci, gdzie wraz z dziećmi przygotowuje posiłki dla całego obozu.
Bilety i więcej informacji tutaj.
Są to zajęcia dla dzieci w wieku 7-10 lat.