W domu z dzieckiem » Przepisy » Drugie dania

Tarta na cieście francuskim z pomidorami

Tarta na cieście francuskim z pomidorami

Na gotowe ciasto francuskie wykładamy pomidory, anchois, ser kozi. Całość pieczemy w temperaturze 200 stopni C. przez około 30 minut. więcej »
Spaghetti z pesto jarmużowym

Spaghetti z pesto jarmużowym

Do blendera przełożyć jarmuż, dodać oliwę, sok z cytryny, parmezan, czosnek, miód, sól, pieprz, natkę pietruszki, pulsacyjnie powoli blendować. Na końcu dodać uprażone orzechy nerkowca, lekko zblendować, całość wymieszać. więcej »
Ananasowe szaszłyki z indyka z puree jarmuzowo-groszkowym

Ananasowe szaszłyki z indyka z puree jarmuzowo-groszkowym

Szaszłyki można usmażyć na patelni, grillować, piec w piekarniku. Podawać z zielonym puree. więcej »
Owsianka Maszy

Owsianka Maszy

Owsianka dyniowo-jabłkowa z białą czekoladą - Przepis inspirowany serialem „Masza i Niedźwiedź: część 1 na DVD, przygotowany przez blog kulinarny www.dziecijedza.com. więcej »
Tarta z warzywami i kozim serem

Tarta z warzywami i kozim serem

Łączymy ze sobą składniki i ugniatamy aż powstanie kula. Kulę ciasta schładzamy godzinę w lodówce. więcej »
Domowe racuszki z musem i posypką owocową

Domowe racuszki z musem i posypką owocową

Do naczynia przesiewamy mąkę, dodajemy sól, sodę, jajka i wlewając porcjami zsiadłe mleko i jogurt – zarabiamy ciasto. Ciasto powinno być bez grudek i gęste. Do ciasta dodajemy: obrane ze skórki i pokrojone na kawałki owoce. więcej »
Domowe pierogi z owocami

Domowe pierogi z owocami

Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy sól, jajko i dodając wodę zarabiamy ciasto. Ciasto powinno być sprężyste i nie przyklejać się do stolnicy. Ciasto należy rozwałkować i wykroić z niego krążki. więcej »
Quinoa czarna z zielonymi szparagami i pomarańczami

Quinoa czarna z zielonymi szparagami i pomarańczami

Pyszne danie z quinoa i szparagami w roli głównej. więcej »
Domowe spaghetti bolognese

Domowe spaghetti bolognese

Aromatyczna i pożywna propozycja na drugie danie. więcej »
Polędwiczki wieprzowe faszerowane masłem chrzanowym

Polędwiczki wieprzowe faszerowane masłem chrzanowym

Przygotowujemy farsz. W misce mieszamy miękkie masło, chrzan, drobno pokrojony lub starty czosnek, posiekaną natkę pietruszki oraz namoczoną przez kilkanaście minut żurawinę. więcej »
Papryka faszerowana

Papryka faszerowana

Proste i smaczne danie. Świetny pomysł na szybki obiad. więcej »
Rurki z pieczarkami i pomidorkami

Rurki z pieczarkami i pomidorkami

Jest to pyszne i bardzo aromatyczne danie. Nasza rodzina je uwielbia, dlatego przygotowujemy je bardzo często - pisze pani Marika.
więcej »
Naleśniki z farszem serowo – owocowym i polewą owocową

Naleśniki z farszem serowo – owocowym i polewą owocową

Wykonujemy farsz: wyrabiamy ser z cukrem waniliowym i cukrem kryształem, do momentu, aż będzie się nadawał do smarowania. Do farszu wkrawamy np. morele pokrojone w drobną kostkę i sparzone, przestudzone rodzynki. więcej »
Ryż z pieczoną dynią i papryką

Ryż z pieczoną dynią i papryką

Danie jest proste do przygotowania. Nie zawiera wiele składników, ale jest pyszne i zdrowe. więcej »
Ziemniaczane łódeczki z burakami

Ziemniaczane łódeczki z burakami

Jest to szybkie i proste do przygotowania danie. Nie zawiera wiele składników a smakuje wyśmienicie. więcej »
Kluseczki dyniowe

Kluseczki dyniowe

Kluseczki są szybkie i proste do przygotowania. Moje dzieciaki je uwielbiają, są naprawdę przepyszne. więcej »
Pierogi z wiśniami polane sosem truskawkowym

Pierogi z wiśniami polane sosem truskawkowym

Obiad w wersji na słodko to propozycja, którą trudno odrzucić. Tym razem pierogi z wiśniami polane sosem truskawkowym. więcej »
Pulpety z indyka

Pulpety z indyka

Znakomity pomysł na łatwy do przygotowania obiad. Z pewnością zasmakują Waszym najbliższym więcej »
Pierś z kurczaka z limonką

Pierś z kurczaka z limonką

Wydaje Ci się, że kurczak niczym Cię już nie zaskoczy? Spróbuj podać go z limonką! więcej »
Żeberka w sosie śliwkowym

Żeberka w sosie śliwkowym

Spróbujcie pysznych żeberek w owocowym aromacie! więcej »
Interesują mnie terminy:
Wiek dziecka:
Interesują mnie wydarzenia z kategorii »

Newsletter

Chcesz być na bieżąco z wydarzeniami? Skorzystaj z naszego newslettera

Zobacz co zyskujesz

Temat na Czasie

Jak zadbać o odporność przedszkolaka?

Jak zadbać o odporność przedszkolaka?

Zdrowie dziecka jest dla rodziców najważniejsze, dlatego szukają różnych sposobów, by zapobiec ewentualnej chorobie malucha. Wiadomo jednak, że infekcje, zwłaszcza w okresie przedszkolnym, są nieuniknione....  
Advertisement

Nowinki

Dobre tłuszcze w diecie

Dobre tłuszcze w diecie

Tłuszcz jest niezbędny do prawidłowego rozwoju . Jest ważnym źródłem energii , pomaga we wchłanianiu się witamin takich jak A,D,E,K i dostarcza nienasyconych kwasów tłuszczowych, które biorą udział w tworzeniu się komórek.   
Czy stać nas na złe żywienie dzieci?

Czy stać nas na złe żywienie dzieci?

Liczne badania potwierdzają wpływ wczesnego żywienia określanego jako programowanie żywieniowe na stan zdrowia w wieku dorosłym. Trudno zmienić utrwalane przez lata postawy rodziców, ale możemy zmienić zwyczaje dzieci.  

Warsztaty na Czasie

Zapraszamy do Ogrodów Muzycznych, w których króluje muzyka oraz inne muzy: sztuki wizualne, teatr, literatura, architektura i film. Odwiedzimy ogrody muzyczne różnych krajów, w których rosną piękne, egzotyczne...  

Konkurs na Czasie!

Wielki Konkurs Urodzinowy!

Wielki Konkurs Urodzinowy!

Zapraszamy do udziału w Wielkim Konkursie Urodzinowym, który organizujemy z okazji 10 lat istnienia naszego portalu! Dziękujemy, że jesteście z nami!  

W domu z dzieckiem

Prezenty dla dzieci Domowa Akademia Świat dla dziewczynek Książki dla dzieci EkoRodzice radzą

Sonda – Czas Dzieci

Gdzie spędzisz weekend majowy?
W domu
Na wsi
Na zagranicznej wycieczcie
Nad polskim morzem
W innym miejscu w Polsce
We własnym mieście poszukam czegoś ciekawego
Pojedziemy na wycieczkę niedaleko poza miasto


Kraków | Warszawa | Wrocław | Śląsk | Łódź | Poznań | Lublin | Trójmiasto | Bydgoszcz | Rzeszów | Szczecin

© Copyright by Czas Dzieci - Portal informacyjno-rozrywkowy 2006-2016