W domu z dzieckiem » Przepisy » Drugie dania

Spaghetti z pesto jarmużowym

Spaghetti z pesto jarmużowym

Do blendera przełożyć jarmuż, dodać oliwę, sok z cytryny, parmezan, czosnek, miód, sól, pieprz, natkę pietruszki, pulsacyjnie powoli blendować. Na końcu dodać uprażone orzechy nerkowca, lekko zblendować, całość wymieszać. więcej »
Ananasowe szaszłyki z indyka z puree jarmuzowo-groszkowym

Ananasowe szaszłyki z indyka z puree jarmuzowo-groszkowym

Szaszłyki można usmażyć na patelni, grillować, piec w piekarniku. Podawać z zielonym puree. więcej »
Owsianka Maszy

Owsianka Maszy

Owsianka dyniowo-jabłkowa z białą czekoladą - Przepis inspirowany serialem „Masza i Niedźwiedź: część 1 na DVD, przygotowany przez blog kulinarny www.dziecijedza.com. więcej »
Tarta na cieście francuskim z pomidorami

Tarta na cieście francuskim z pomidorami

Na gotowe ciasto francuskie wykładamy pomidory, anchois, ser kozi. Całość pieczemy w temperaturze 200 stopni C. przez około 30 minut. więcej »
Tarta z warzywami i kozim serem

Tarta z warzywami i kozim serem

Łączymy ze sobą składniki i ugniatamy aż powstanie kula. Kulę ciasta schładzamy godzinę w lodówce. więcej »
Domowe racuszki z musem i posypką owocową

Domowe racuszki z musem i posypką owocową

Do naczynia przesiewamy mąkę, dodajemy sól, sodę, jajka i wlewając porcjami zsiadłe mleko i jogurt – zarabiamy ciasto. Ciasto powinno być bez grudek i gęste. Do ciasta dodajemy: obrane ze skórki i pokrojone na kawałki owoce. więcej »
Domowe pierogi z owocami

Domowe pierogi z owocami

Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy sól, jajko i dodając wodę zarabiamy ciasto. Ciasto powinno być sprężyste i nie przyklejać się do stolnicy. Ciasto należy rozwałkować i wykroić z niego krążki. więcej »
Quinoa czarna z zielonymi szparagami i pomarańczami

Quinoa czarna z zielonymi szparagami i pomarańczami

Pyszne danie z quinoa i szparagami w roli głównej. więcej »
Domowe spaghetti bolognese

Domowe spaghetti bolognese

Aromatyczna i pożywna propozycja na drugie danie. więcej »
Polędwiczki wieprzowe faszerowane masłem chrzanowym

Polędwiczki wieprzowe faszerowane masłem chrzanowym

Przygotowujemy farsz. W misce mieszamy miękkie masło, chrzan, drobno pokrojony lub starty czosnek, posiekaną natkę pietruszki oraz namoczoną przez kilkanaście minut żurawinę. więcej »
Interesują mnie terminy:
Wiek dziecka:
Interesują mnie wydarzenia z kategorii »

Newsletter

Chcesz być na bieżąco z wydarzeniami? Skorzystaj z naszego newslettera

Zobacz co zyskujesz

Premiera na Czasie

Kim naprawdę jest szalona ciotka? Co się wydarzy w trakcie wyprawy do Pieczary Zaklęć? Czy Jagoda znowu użyje swoich nadprzyrodzonych mocy?  

Nowinki

Czy stać nas na złe żywienie dzieci?

Czy stać nas na złe żywienie dzieci?

Liczne badania potwierdzają wpływ wczesnego żywienia określanego jako programowanie żywieniowe na stan zdrowia w wieku dorosłym. Trudno zmienić...  
Z dzieckiem do restauracji

Z dzieckiem do restauracji

Najeżone trudnościami logistycznymi eskapady do miejsc, gdzie najmłodsi nie są mile widziani, a może alternatywa niedzielnego obiadu, równie...  

Promocja od Kapitana Nauki

Specjalnie dla użytkowników portalu Angielski dla dzieci Kapitan Nauka przygotował miły rabat ważny do 31 lipca 2017: -20% na zakupy w sklepie www.kapitannauka.pl  

Plebiscyt na Czasie

Po raz kolejny oddajemy głos Wam, Rodzicom, jako najlepszym ekspertom oceniającym inicjatywy, które odbyły się na przełomie lat 2016/2017 (1 lipca 2016 - 30 czerwca 2017). W tym roku statuetki Słoneczników...  

W domu z dzieckiem

Doktor Misia Clifford Winx! Kapitan Nauka Rodzinne wakacje Domowa Akademia

Sonda – Czas Dzieci

Czy poleciłbyś portal CzasDzieci.pl znajomym rodzicom?
zdecydowanie nie
raczej nie
nie mam zdania
raczej tak
zdecydowanie tak


Kraków | Warszawa | Wrocław | Śląsk | Łódź | Poznań | Lublin | Trójmiasto | Bydgoszcz | Rzeszów | Szczecin

© Copyright by Czas Dzieci - Portal informacyjno-rozrywkowy 2006-2017