Warszawa

Pulpety z indyka

Pulpety z indyka

 

Składniki:

 

  • udziec z indyka 1/2 kg
  • bułka czerstwa 1 szt
  • cebula 1 szt
  • marchew 1/2 szt
  • jajko 1 szt
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • mleko
  • liść laurowy
  • mąka

 

Przygotowanie:

 

Mięso zemleć razem z cebulą i namoczoną w mleku bułką. Dodać startą gotowaną marchew  i jajko oraz przyprawy. Wyrobić masę ręką. Pulpety obtaczać w mące i lekko podsmażyć na oleju, następnie włożyć do gotującej się  z kostką rosołową i liściem laurowym wody. Gotować około 1/2 godziny a następnie sos zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody. Można dodać śmietany.

 

mama Ewa

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć