Warszawa

Kotlety z kaszy pęczak, selera naciowego i marchewki

Kotlety z kaszy pęczak, selera naciowego i marchewki

Składniki:

 

 

  • 1 szklanka kaszy pęczak
  • 2 marchewki
  • 2 kawałki selera naciowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie:

 

  1. Pęczak ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Cebulę oraz seler obierz i pokrój drobno. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Marchew obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki.
  3. Połącz wszystkie składniki. Dodaj jajko, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj.

 

4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i za pomocą łyżki formuj małe, płaskie kotleciki.

 

 

5. Piecz w temperaturze 200 stopni przez ok. 15 minut.

Czas przygotowania: ok. 40 min.
Ilość porcji: 4
Cena za porcję ok. 2 zł

 


 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć