Warszawa

Rurki z pieczarkami i pomidorkami

Rurki z pieczarkami i pomidorkami

Składniki:

 

  • 30 dag makaronu rurki
  • 50 dag piersi kurczaka
  • 40 dag pieczarek
  • 10 suszonych pomidorków
  • 6 czerwonych pomidorków koktajlowych
  • 6 żółtych pomidorków koktajlowych
  • 1 duża cebula
  • 1 szklanka śmietany
  • ½ szklanki bulionu
  • Natka pietruszki, bazylia, sól, pieprz, olej

 

Przygotowanie:


Pierś kurczaka i suszone pomidory pokrój w paski, obraną cebulę w piórka a pomidorki przekrój na połówki. Pieczarki oczyść i pokrój na ćwiartki.
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź.


Na patelni rozgrzej olej, podsmaż kurczaka z cebulą i pieczarkami. Jak będzie rumiany wlej bulion i śmietanę, wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie dołóż pomidory suszone i pomidorki koktajlowe. Na koniec dodaj odcedzony makaron, wymieszaj. Gotuj razem ok. 3 minuty. Gotowe danie posyp posiekaną zieleniną.

 

mama Marika

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć