Warszawa

Czapka Krasnala - Gyros w tortilli

Czapka Krasnala - Gyros w tortilli

Składniki:

 

  • 1 paczka tortilli
  • 300 g piersi z indyka
  • 1 łyżka Przyprawy do gyrosa KNORR
  • 1 Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 2 zielone ogórki
  • 50 ml oleju roślinnego
  • 2 pomidory
  • 4 listki sałaty lodowej

 

Sposób przygotowania:

 

1. Mięso z indyka pokrój w drobne w paseczki. Zamarynuj w przyprawie do gyrosa KNORR i podsmaż na patelni.

 

 

2. Ogórki obierz ze skóry i zetrzyj je na tarce. Jogurt wymieszaj z sosem czosnkowym KNORR i połącz z ogórkiem, tworząc sos tzatziki.

 

 

3. Tortillę zwiń w rożek, włóż do niej podsmażonego indyka, pokrojone w plastry pomidory oraz liście sałaty lodowej. Na koniec polej sosem tzatziki.
 

 

Zapraszamy na stronę Knorr - mój sposób na zdrową dietę dziecka.

 

Knorr

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć