Łódź

Mleczne ciasteczka z czekoladą

Mleczne ciasteczka z czekoladą

Składniki:

 

  • 1,5 szklanki mąki,
  • 0,75 szklanki mleka w proszku,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • łyżeczka aromatu waniliowego,
  • 15 dag masła,
  • 0,5 szklanki cukru pudru,
  • 2 jajka,
  • 50g mlecznej czekolady,
  • 50 g białej czekolady

    

Przygotowanie:

 

Masło utrzeć z pudrem. Powoli do masy dodawać rozkłócone jajka. Wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem, mleko w proszku i aromat. Dodać drobno pokrojoną czekoladę. Z ciasta robić kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem, lekko spłaszczyć. Piec 10 min w temperaturze 180 stopni. Ostudzić na kratce.

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć