Warszawa

Czekoladki

Czekoladki

Składniki:

 

  • 5 dag masła,
  • 4 dag mleka w proszku,
  • 5 dag herbatników,
  • 5 dag białej czekolady,
  • 1 łyżka aromatu cytrynowego
  • dodatkowo: po 40 g dobrej jakości białej, mlecznej i gorzkiej czekolady do utworzenia skorupki

 

Przygotowanie:

 

Masło rozpuścić z białą czekoladą, dodać pokruszone na pył herbatniki, wlać aromat. Wystudzić. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Schłodzić w lodówce (do stężenia kuleczek). Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, każda w osobnej miseczce. Kuleczki nadziać na wykałaczki. Maczać w czekoladzie, wbijać w połówkę jabłka. Zostawić do stężenia.

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć