Warszawa

Domowa bombonierka, czyli ręcznie robione kulki

Domowa bombonierka, czyli ręcznie robione kulki

Przygotuj:

 

  • dwa kubki zmielonych orzechów laskowych,
  • kubek zmielonych migdałów,
  • kubek zmielonych herbatników,
  • kubek cukru pudru,
  • posypki (posiekane pistacjowe orzeszki, kolorowe cukrowe i czekoladowe groszki),
  • łyżkę naparu z herbaty,
  • dwie czubate łyżki kakao,
  • pół kubka mleka
  • oraz miskę, kubek, łyżkę, drewnianą łyżkę, rondelek.

 

 

 

  1. Wsyp do miski zmielone herbatniki, orzechy oraz migdały i wymieszaj je.
  2. Wlej do rondelka mleko oraz napar z herbaty. Dodaj cukier i kakao. Podgrzewaj tak długo, aż składniki się połączą i utworzą jednolitą masę.
  3. Kiedy masa trochę przestygnie, wlej ją do miski z suchymi składnikami i starannie wymieszaj.
  4. Uformuj z papki kulki wielkości orzechów włoskich. Obtocz je w kolorowych posypkach, ułóż na talerzu i włóż do lodówki.

 

Przepis z książeczki "Cecylka Knedelek i Fabryka Czekolady" wydawnictwa Jedność!

 

Komentarze

ile wychodzi tych kulek??

dodany: 2010-12-18 19:04:32, przez: ola

ile wychodzi tych kulek??

dodany: 2010-12-18 17:54:41, przez: ola

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć