Warszawa

Migdałowe muffinki

Migdałowe muffinki

Składniki na 12 sztuk:

  • jajko
  • 140g cukru
  • 125 g masła
  • 275 g maślanki
  • 275 g mąki
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki sody
  • sól
  • 60 g posiekanych migdałów
  • migdały w płatkach do posypania

 

Wykonanie:

Piekarnik nagrzać do 180 stopni; formy wysmarować tłuszczem.

Jajko roztrzepać, dodać cukier, masło i maślankę ; mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, migdałami, szczyptą soli.

Obie masy dobrze wymieszać. Posypać migdałami. Piec 20 min. 

 

Komentarze

strasznie nie lubie migdałów więc nie zrobie

dodany: 2010-03-27 11:33:57, przez: wika

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć