Warszawa

Muffinki z łososiem i koperkiem

Muffinki z łososiem i koperkiem

na 12 sztuk

 

Składniki:

  • 6 płatów ciasta francuskiego (450 g mrożonego)
  • 400 g fileta z łososia
  • sok z połowy cytryny
  • jajko
  • 125 g śmietany
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

 

Wykonanie:

Płaty ciasta francuskiego rozmrozić na stolnicy. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.

Formy do muffinek wysmarować tłuszczem i posypać mąką.

Łososia umyć, osuszyć, pokroić na małe kostki, skropić sokiem z cytryny. Jajko roztrzepać ze śmietaną, koperkiem, solą i pieprzem. z ciasta francuskiego wykroić 12 krążków, wyłożyć nimi foremki.

 

Ciasto nakłuć kilkokrotnie widelcem, położyć kawałki łososia, zalać jajkiem ze śmietaną.

 

piec ok. 30 min. podawać na zimno lub ciepło.

 

 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć