Warszawa

Rogalusy Nutelusy czyli rogaliki z Nutellą

Rogalusy Nutelusy czyli rogaliki z Nutellą

 

Składniki:

  • 350 g mąki
  • ½ margaryny
  • 2 żółtka
  • 20 g drożdży
  • 230 g Nutelli (mały słoiczek)
  • 1 szklanka mleka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 łyżka cukru


Przygotowanie ciasta:
Rozpuścić drożdże w lekko podgrzanym mleku, dodać łyżkę cukru i kilka łyżek mąki, następnie wszystko wymieszać, pozostawić do wyrośnięcia w miejscu ciepłym i bez przeciągów (około 20 minut).
Po wyrośnięciu ciasta dodajemy: żółtka, rozpuszczoną margarynę, cukier waniliowy oraz mąkę. Mieszamy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto przez kilka minut. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji ciasto rozwałkowujemy i tniemy w trójkąty. Nakładamy Nutellę i zawijamy ciasto zaczynając od podstawy trójkąta. Rogaliki wkładamy do rozgrzanego do 200?C piekarnika i pieczemy około 15 minut.


Z takiej ilości składników wychodzi ok. 30 szt.
Smacznego!

 

 

Komentarze

zobaczymy co nam z tego wyjdzie

dodany: 2011-02-10 15:37:37, przez: paulina

Super!!!!

dodany: 2010-07-16 06:39:14, przez: Bety

a czy w czasie pieczenia nutella nie wyleci

dodany: 2010-01-11 14:09:45, przez: ania

dziwnie wygląda :/

dodany: 2009-12-23 22:00:50, przez: Kacper

Rogaliki super , tylko do ciasta trzeba dodać troche cukru , bo rogaliki wychodzą mało słodkie .

dodany: 2009-11-30 19:02:33, przez: Anka

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć