Warszawa

Uśmiechnięty jeżyk

Uśmiechnięty jeżyk

Taka kanapka o poranku na pewno wywoła uśmiech na twarzy niejednego dziecka!

 

Składniki:

  • białe pieczywo
  • pasta rybna lub pasztet
  • jajka
  • ser żółty
  • szynka
  • szczypiorek
  • rzodkiewka

 

Sposób przygotowania:
Kromki chleba smarujemy pastą rybną lub pasztetem. Obie układamy na talerzyku, tak, aby stykały się skórkami. Następnie na górnej części układamy dwa plasterki jajka, które przyozdobione kawałkiem ciemnej sałaty utworzą oczy. Nos wycinamy z białka jajka, a włosy przygotowujemy  ze szczypiorku. Środek łączymy przy pomocy sera żółtego i szynki wykrojonych na kształt uśmiechu. Na koniec pozostaje dekoracja naszego stworka połówkami plasterków rzodkiewki.

 

Dziecinnie proste, prawda?

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć