Warszawa

Ciasteczka francuskie z jabłkiem, cynamonem i wanilią

Ciasteczka francuskie z jabłkiem, cynamonem i wanilią

Składniki:

 

  • 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego
  • 1kg jabłek
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 1/4 szklanki cukru
  • opakowanie cukru waniliowego lub trochę prawdziwej wanili
  • oliwa do posmarowania
  • cukier puder do posypania ciasteczek

 

  1. Ciasto francuskie rozwinąć i nożem pokroić w kwadraty o wymiarach około 8x8cm.Widelcem ponakłuwać dziurki.
  2. Jabłka umyć, obrać i pokroić w drobną kosteczkę. W salaterce wymieszać z cukrem i cynamonem.
  3. Na kwadraty nakładać po około pół łyżeczki jabłek i rogi ciasta francuskiego spiąć razem, tworząc kopertkę.
  4. Ciastka układać na wysmarowanej oliwą blaszce i delikatnie je z wierzchu także posmarować oliwą. Piec w piekarniku około 20 min w temp. 200 stopni, aż się przyrumienią.

 

Autorka przepisu: Karolina Świder
 

 

Komentarze

pyszne ciasteczka

dodany: 2012-04-09 10:03:24, przez: Kasia

Pyszotka i w dodatku bardzo szybkie do zrobienia, np. gdy nas zaskoczą goście.

dodany: 2012-04-07 09:34:43, przez: Lena

ohyda brak słów :(

dodany: 2011-03-01 14:04:57, przez: Tomek

ble fuj

dodany: 2011-02-08 11:21:17, przez: Hehe

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć