Warszawa

Kanapka Rybka

Kanapka Rybka

Moje dziecko jest typowym niejadkiem i często muszę wymyślać coś odjechanego, żeby mój synek chciał w ogóle spojrzeć na jedzenie.

 

Dużo inspiracji czerpię ze strony knorr.pl i dziękuję Wam za te pomysły. Powiem szczerze, że bardzo zazdroszczę wszystkim rodzicom, których dzieci chętnie jedzą.

 

Moja propozycja - składniki:

  • Chleb (najlepiej ciemny),
  • masło do posmarowania (ja preferuję Ramę),
  • serek śmietankowy,
  • rzodkiewka,
  • ogórek,
  • mały pomidorek,
  • odrobina paróweczki lub innej wędliny.


Chlebek smarujemy masłem i serem śmietankowym, na tył kromki układamy pokrojone ogórek i rzodkiewkę (tak, aby wyglądały jak łuski ryby), z drugiej kromki wycinamy ogon i płetwę grzbietową. Na obie części kładziemy cząstki pomidorka. Z parówki lub innej wędliny wycinamy oko i zęby ryby. Na dole talerza możemy wyciąć z owoców rozgwiazdy lub muszelki.
 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć