Warszawa

 Chilli con carne w wersji polskiej

Chilli con carne w wersji polskiej

Gdy mam ochotę na danie pikantne w smaku chilli con carne w wersji polskiej to jest to!
 

Składniki:

  • 400 g mielonej wieprzowiny
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 4 pomidory obrane ze skóry
  • 5 łyżeczek przecieru pomidorowego
  • ząbek czosnku
  • 2 szczypty przyprawy do dań meksykańskich
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
  • sól

 

Przygotowanie:

Na oliwie z oliwek extra vergine podsmażamy chwilę posiekany czosnek, dodajemy wołowinę, rozdrabniamy,gdy mięso będzie już ładnie podsmażone, dodajemy osączoną fasolę oraz kukurydzę, mieszamy, czekamy 5 minut
W tym czasie kroimy w kostkę pomidory, a gdy upłynie już 5 minut dodajemy razem z ich sokiem do gotowej wieprzowiny z kukurydzą i fasolą, doprawiamy solą, przyprawą meksykańską oraz dodajemy przecier pomidorowy, starannie mieszamy. Po upływie 15 minut gasimy płomień.
 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć