Warszawa

Zielony pasztet

Zielony pasztet

Składniki:

  • 1 mała cukinia
  • 500 g mrożonego szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 4 jajka
  • 150 g bułki tartej
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

 

Cukinie pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy do miękkości. Szpinak udusić z czosnkiem na 2 łyżkach oliwy. Jajka roztrzepać, dodać bułkę, połączyć ze szpinakiem, doprawić solą, pieprzem. Formę do pieczenia posmarować masłem, włożyć przygotowaną masę. Przykryć folią aluminiową. Włożyć do większego naczynia z wodą, wstawić do piekarnika na 1,5 godziny na 180 stopni.

 

Smacznego!

Adrian Grzywna

 

 

Przepis został wysłany na konkurs "Wiosenna dawka witamin".

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć