Warszawa

Truskawkowe pierożki

Truskawkowe pierożki

Składniki na ciasto:

  • 2 szklanki mąki,
  • szczypta soli,
  • jajko,
  • około 3/4 szklanki ciepłej wody

Wyrobić ciasto aż będzie miękkie i elastyczne. Przykryć ściereczką.


Zrobić nadzienie:

  • żółtko utrzeć z 2 łyżeczkami cukru na kogel-model, dodać 200g twarogu i 200g truskawek.

 

Przygotowanie:

 

  1. Ciasto rozwałkować, małą szklaneczką wycinać kółeczka, na środku układać masę twarogowo - truskawkową i lepić.
  2. Gotować do miękkości, przez około 3 - 5 minut.
  3. Podawać polane słodką śmietanką i truskawkami.
 

Komentarze

pyszne,dziekuje za przepis :)

dodany: 2011-08-28 10:08:18, przez: ankaa

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć