Warszawa

Devolay z piersi kurczaka

Devolay z piersi kurczaka

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
  • pieczarki (5-6 średnich)
  • ser żółty
  • masło
  • zielona pietruszka
  • przyprawy (sól, pieprz, zioła)


Sposób przyrządzania:

Piersi z kurczaka rozbić, posypać pieprzem, solą oraz ziołami do smaku. Odstawić na 10 minut. Pokroić pieczarki, dusić na maśle przez około 10 minut. Pokroić ser żółty na grube paski. Masło zetrzeć na grube wiórki.

Na rozbitych piersiach rozłożyć pieczarki, ser, wiórki masła, posypać zieloną pietruszką. Następnie piersi zwijamy w ruloniki, które można spiąć wykałaczką, aby się nie rozwinęły. Gotowe devolay’e panierujemy w jajku i bułce i obsmażamy na oleju.

Smacznego!

 

 

Komentarze

Czy ktoś z Was kiedyś jadł prawdziwy DeVolay ?? Jaki ser, jakie pieczarki?? Tylko masło do środka się daje!!

dodany: 2011-05-25 18:12:50, przez: Wacława

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć