Warszawa

Łosoś cytrynowy

Łosoś cytrynowy

 

Składniki:

  • łosoś filet 30 dag
  • vegeta do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa do ryb cytrynowa 1 łyżka
  • jajko 1 szt
  • bułka tarta 1 szkl
  • olej do smażenia
  • cytryna 1 szt
  • natka pietruszki do dekoracji
  •  

 

Przygotowanie:

Rybę kroimy, posypujemy przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę.

Następnie rybę obtaczamy w tartej bułce, jajku i znów w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Podajemy z cytryną, jako dodatek ziemniaki i surówka z kapusty.

 

mama Ewa

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć