Warszawa

Biszkotkowy warstwowiec

Biszkotkowy warstwowiec

Przepis nadesłany na konkurs Dan Cake. Aby go przygotować należy: ugotować budyń na mleku z 1 łyżką cukru. Ostudzić. Utrzeć z masłem (masło powinno mieć temperaturę pokojową).

 

Składniki na 3 porcje:

  • 30 dag miękkich owoców
  • budyń bez cukru
  • 1 łyżka cukru
  • 1/4 kostki masła
  • 350 ml mleka
  • 1/2 szkl. śmietany kremówki
  • cukier waniliowy
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 12-15 Biszkotków

 

Przygotowanie:

Ugotować budyń na mleku z 1 łyżką cukru. Ostudzić. Utrzeć z masłem (masło powinno mieć temperaturę pokojową). Kremówkę ubić cukrem waniliowym. Owoce rozdrobnić, wymieszać cukrem pudrem. Biszkotki pokruszyć. W pucharku układać na przemian owoce, krem budyniowy, Biszkotki i śmietankę - w dowolnej kolejności.

 

Komentarze

Mam pytanie jakiego masła nazwa?dziękuje serdecznie odp mi

dodany: 2013-01-17 15:45:52, przez: gosc

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć