Łódź

Tiramisowe myszki

Tiramisowe myszki

Składniki:

  • 1 opakowanie Biszkotków Dan Cake,
  • 1 opak. Deser Tiramisu + 200 ml mleka,
  • 1 opak. śnieżki + 200 ml mleka,
  • 1 i 1/2 szkl. zaparzonej kawy z cukrem,
  • garść rodzynek na oczka, nosek i uśmiech,
  • ciemne kakao do posypania,
  • ew. czekoladowa posypka.

 

Przygotowanie:


Do 200 ml zimnego mleka wsypać proszek Tiramisu, ubijać wg przepisu na opakowaniu. Tak samo sporządzić śnieżkę na mleku. Biszkotki maczać w ostudzonej, posłodzonej kawie i układać po ok. 5 sztuk na dnie pucharka. Krem Tiramisu rozłożyć do 5 naczyń, posypać przesianym kakao. Ułożyć kolejną warstewkę maczanych w kawie Biszkotków. Przykryć ubitą śnieżką. Można posypać czekoladowymi wiórkami, włożyć po 2 Biszkotki (na uszka myszki), rodzynkami zrobić resztę buziaczka. Od razu podawać.

 

Smacznego!

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć