Warszawa

Łazanki z cukinią i ziołami

Łazanki z cukinią i ziołami

Składniki:

 

  • 40 dag makaronu łazanki,
  • 1 duża cebula,
  • 2 cukinie,
  • 50 ml oliwy,
  • 1 łyżeczka posiekanej bazylii, oregano, tymianku,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 5 dag parmezanu

 

Przygotowanie:


Makaron gotujemy al dente. Cukinie myjemy i kroimy w dużą kostkę. Solimy i zostawiamy do odcieknięcia na sicie. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekane ząbki czosnku, a następnie cukinie i pokrojoną w piórka cebulę. Smażymy kilka minut. Doprawiamy ziołami. Dodajemy łazanki i dokładnie mieszamy z cukinią. Podajemy posypane parmezanem.

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć