Warszawa

Sznycle z indyka z mozzarellą i pomidorami

Sznycle z indyka z mozzarellą i pomidorami

Składniki:

 

  • 500 g piersi z indyka lub 4 gotowe sznycle,
  • pół puszki pomidorów,
  • 200 g sera mozzarella w zalewie,
  • 1 łyżka musztardy,
  • olej sól, pieprz

 

Przygotowanie:


Mięso kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem i smarujemy musztardą. Ser kroimy w grube plastry. Na każdym sznyclu układamy po jednym plastrze mozzarelli i łyżce pomidorów. Sznycle składamy na pół, spinamy wykałaczką. Panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Podajemy z ryżem i ugotowanymi warzywami.
 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć