Warszawa

Kolorowe babeczki z szynką

Kolorowe babeczki z szynką

Składniki:

 

1. Babeczki:

  • 150 g zimnego masła,
  • 4 łyżki wody,
  • 300g mąki,
  • sól

 

2. Farsz:

  • 300 g szynki wędzonej,
  • 100 g masła,
  • kilka czarnych oliwek,
  • pomidorki koktajlowe,
  • natka pietruszki,
  • cytryna,
  • sól, pieprz

 

 

Przygotowanie:

 

Ze składników na babeczki zagnieść ciasto i wylepić nim wysmarowane masłem foremki. Piec 20 minut w 180 stopniach. Ostudzić, wyjąć z foremek. Zrobić farsz: szynkę zemleć, masło utrzeć mikserem, dodać szynkę, pieprz i sól do smaku, wymieszać. Masę przełożyć do szprycy, wyciskać do babeczek. Dekorować oliwkami, połówkami pomidorków, kawałkami cytryny i natką.

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć