Warszawa

Kanapeczki – pirackie galeony

Kanapeczki – pirackie galeony

Składniki:

 

  • 2 bułki paluchy,
  • 10 dag żółtego sera w plastrach,
  • 10 dag szynki konserwowej w plastrach,
  • 4-6 listków sałaty karbowanej,
  • pęczek rzodkiewek,
  • mały ogórek,
  • opakowanie pomidorków koktajlowych,
  • masło do smarowania,
  • wykałaczki,
  • 4 szpadki do szaszłyków

 

Przygotowanie:

 

Bułki przetnij wzdłuż na pół, posmaruj je masłem. Ogórka obierz, pokrój w plasterki. Rzodkiewki umyj, osusz, część przekrój na pół, resztę w plasterki. Połówkę rzodkiewki nadziej na wykałaczkę przeciętą stroną na zewnątrz. Następnie wbijaj po 2-3 wykałaczki w każdy bok kanapki. Na drugiej kanapce zamiast rzodkiewki użyj pomidorków koktajlowych. Na kanapkach układaj po listku sałaty, plasterku sera, szynki, ogórka i rzodkiewki. Na szpadkę szaszłykową nadziej pomidorek, plasterek ogórka, rzodkiewki i plasterek szynki lub sera. Gotowy maszt wbij w bułkę. Kanapeczki udekoruj natką pietruszki.

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć