Warszawa

Paryżanki

Paryżanki

Składniki:

 

  • 65 dag mąki pszennej,
  • 10 dag mąki ziemniaczanej,
  • 20 dag cukru pudru,
  • 1/2 kg masła roślinnego,
  • 2 cukru waniliowe,
  • 1/3 szklanki cukru

 

Przygotowanie:

 

Masło utrzeć z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Dodać mąkę ziemniaczaną, a następnie pszenną. Dobrze zagnieść ciasto. Uformować kilka ruloników, obsypać cukrem. Przykryć folią spożywczą i na kilka godzin włożyć do lodówki (najlepiej na całą noc). Następnie pokroić na małe romby i ułożyć na blasze. Piec ok. 25 min w temperaturze 190 stopni. Ostudzić.

 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć