Warszawa

Motylek

Motylek

Kolejny ciekawy kształt kanapek.

 

Składniki:

 

  • 2 kawałki chleba,
  • pół parówki,
  • 2 plasterki szynki,
  • plasterek sera,
  • masło,
  • 2 rzodkiewki,
  • kilka gałązek szczypiorku

 

Przygotowanie:

 

Parówkę zagotować, położyć na środku talerzyka. Foremkami do ciastek wykroić z chleba oraz szynki po 4 serduszka. Chlebki posmarować masłem. Położyć po plasterku szynki. Z sera wykroić 2 serduszka, przekroić je na pół i ułożyć na każdej kanapce z szynką połówkę sera. Z całej rzodkiewki zrobić główkę. Drugą rzodkiewkę pokroić w półplasterki, ułożyć na serze. Drugą część posypać posiekanym szczypiorkiem. 2 kawałki szczypioru ułożyć koło główki motyla, tworząc różki.

 

Komentarze

to jest glupie i dziwne wiecej informacji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

dodany: 2012-01-19 14:44:29, przez: martyna

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć