Warszawa

Krem z dyni

Krem z dyni


Składniki:


- 600 g surowej dyni obranej ze skóry i pozbawionej pestek
- 1 litr bulionu z kurczaka
- ząbek czosnku
- 2 łyżeczki przyprawy delikat Knorr
- szczypta Kamis Fit up do zup i duszonych warzyw
- gałka muszkatołowa starta - szczypta
- sól
- pieprz


Przygotowanie:

- Bulion wlewamy do garnka, wrzucamy pokrojoną w kostkę dynię i gotujemy tak
długo, aż będzie miękka, wręcz rozpadająca się.

- Całość miksujemy na gęsty, gładki krem, a następnie dodajemy delikat,
Kamis Fit up do zup i duszonych warzyw, gałkę, obrany ząbek czosnku oraz sól
i pieprz, miksujemy ponownie.


- Krem podajemy natychmiast z kleksem śmietany.
 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć