Warszawa

Pulpeciki wołowe z koperkiem i kaszą kukurydzianą

Pulpeciki wołowe z koperkiem i kaszą kukurydzianą

Mięso wołowe podajemy dziecku po 11 miesiącu życia. Danie idealne również dla osób na diecie bezsolnej. Podałam je z ryżem gotowanym z natką pietruszki, surowym pomidorem oraz brokułem i fasolką ugotowanymi na parze.


Składniki:

  • 100g mięsa wołowego
  • 1/3 pęczka koperku
  • ok 4 cm pora
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • 1-2 jajka
  • 2 łyżki kaszy kukurydzianej

 

Wykonanie:
W garnku zagotować wodę, wrzucić przyprawy, pora, czosnek i gotować. Po 10 min wyjąć warzywa. Mięso zmielić razem z koperkiem, porem i czosnkiem (ja robiłam to w malakserze), dodać jajko i kaszę, wymieszać. Formować pulpeciki, obtaczać je w kaszy kukurydzianej i wrzucać na wrzątek z przyprawami. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok 30 min.

 

Smacznego!
 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć