Warszawa

Zapiekanka z makaronem

Zapiekanka z makaronem

Składniki:

  • 0,5 kg makaron,
  • 300 g pieczarki,
  • 250 gram ser massdamer,
  • do polania ketchup mały,
  • 1 szt cebula duża,
  • 200 gram pierś z kurczaka lub inne mięsko czy wędlinka

 

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Gdy będzie gotowy, odlewamy. W tym czasie obieramy cebule i pieczarki kroimy na kawałki i podsmażamy na maśle na patelni. Doprawiamy sola i pieprzem. Piersi kurczaka drobno kroimy i przesmażamy na maśle. W naczyniu do zapiekania układamy kolejno: ketchup, makaron, pieczarki z cebulka, mięsko i posypujemy serem. polewamy ketchupem i znów warstwa makaronu i ser. Na wierzch polewamy ketchupem. Przykrywamy naczynie i zapiekamy około 20 minut w 200 stopniach, po czym odkrywamy i zapiekamy jeszcze do 10 minut.
 

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć