W przedświątecznych przygotowaniach kulinarnych nie możemy zapomnieć o bohaterze Wielkanocnego stołu, czyli jajku. Wspólnie z dziećmi podejdziemy do tematu świąt Wielkanocnych w sposób nieszablonowy, łącząc tradycyjne produkty i nietypowe formy. Młodzi kucharze przygotują pieczone jajeczka, w których rolę skorupki będzie pełnić między innymi marchewka. Starsi kucharze dodatkowo wykonają efektowne świąteczne dodatki, które będą stanowiły wyjątkową ozdobę podczas rodzinnych posiłków.
Zapraszamy na Wielkanocne zajęcia w różnych grupach wiekowych:
Informacje organizacyjne
W zajęciach może uczestniczyć tylko 12 dzieci, dlatego prosimy o wcześniejszą rezerwację.
Decyduje kolejność zgłoszeń:
Cennik zajęć można znaleźć na stronie internetowej: http://www.akademiamlodegokucharza.pl/cennik-zajec.html
Dzieci biorą udział w zajęciach bez udziału rodziców i są pod opieką dwóch osób. Wszystkie składniki, fartuszki i akcesoria kulinarne potrzebne do przeprowadzenia zajęć zapewnia Akademia Młodego Kucharza, dlatego uczestnik nie musi ze sobą nic przynosić. Pod koniec zajęć dzieci zasiadają wspólnie do stołu, aby zjeść przygotowaną samodzielnie przez siebie potrawę, a po zajęciach zabierają recepturę przyrządzonego przepisu do domu.
Zapraszamy na regularne zajęcia w tygodniu w różnych grupach wiekowych.
Więcej informacji o Akademii Młodego Kucharza na stronie: http://www.akademiamlodegokucharza.pl/szkola-gotowania.html
Organizujemy także niezapomniane URODZINY: http://www.akademiamlodegokucharza.pl/urodziny-i-przyjecia.html
ZAPRASZAMY!