godz. 9:30
Zapraszam na warsztaty kuchni roślinnej, gdzie dowiecie się jak zorganizować grilla bez mięsa. Zaczniemy od znanego dania kuchni meksykańskiej – taco, pełnego roślinnych dodatków, jak fasola, pomidory czy kolendra. Przygotujemy kilka rodzajów aromatycznych sosów, do tego boczniaki w wersji barbeque. Spotkanie zakończymy deserem – pieczonymi bananami z czekoladą.
Menu:
Pieczarki portobello nadziewane
// boczniaki bbq
Sos bbq
Pesto z pietruszki
Sos satay
Sos tzaziki
Tacos
Pico de gallo
Zielona fasolka w pomidorach
Sałatka z wędzonego sera, suszonych pomidorów i rukoli
Banany z czekoladą i whisky
Bilety: 10 pln. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc prosimy o wcześniejszą rezerwację: zapisy@muzeumgdynia.pl lub telefonicznie: 58 662 09 35/36/37
Czas trwania: 3 godziny
25 uczestników
Judyta Warzecha-Grzymała – prowadzi małą wegetariańską firmę cateringową w Gdańsku. Stara się maksymalnie wykorzystywać produkty, gotując z sezonowych warzyw i owoców. W ramach Kolektywu Samo Dobro prowadzi warsztaty dla dzieci i dorosłych, pokazując jak smacznie jeść, bazując na produktach roślinnych.