godz. 10:00 – dzieci 3,5-5 lat,
godz. 12:00 oraz 14:00 – dzieci 5-7 lat,
godz. 16:00 – dzieci 8 lat i starsze (istnieje możliwość zapisania dziecka do innej grupy wiekowej, w przypadku jeśli godzina warsztatów nie odpowiada rodzicom).
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, dlatego w kwietniu, w otoczeniu nowalijek, spróbujemy wyrzucić z naszego jadłospisu niezdrowe przyzwyczajenia i zastąpić je świeżymi owocami, chrupiącą sałatką i rzodkiewką oraz panem ogórasem. Przygotujemy własne mieszanki mussli i skomponujemy swoje owocogurty – bez cukru, za to z bogactwem bakalii, orzechów i zdrowych ziarenek. Nasz stół będzie pachniał świeżymi tostami, do których sami dopasujemy dodatki.
LOKALIZACJA:
Bal na Zabłociu, ul. Ślusarska 9. Kraków (Podgórze). Przed kawiarnią parking dla klientów. Dojazd MPK: przystanek Zabłocie (tramwaje 11, 20).
Dolna granica wieku to 3,5 roku. Dzieci młodsze tylko po indywidualnej wcześniejszej konsultacji.
CZAS TRWANIA:
W zależności od tematyki oraz liczby i wieku uczestników: ok. 1 godziny.
KOSZT:
35 zł od dziecka (w cenie zajęcia kulinarne wraz ze wszystkimi składnikami, materiałami, sprzętem kuchennym oraz „wyprawką” do domu).
ZNIŻKI:
Tańszy karnet na 3 zajęcia w cenie 90 zł lub na 4 zajęcia w cenie 120 zł (jednostkowa cena za jedne zajęcia: 30 zł).
ZAPISY:
Ilość miejsc ograniczona. Obowiązują zapisy, dzieci wcześniej niezapisane lub zapisane bez potwierdzenia z naszej strony nie są uwzględnione na liście. Zapisów można dokonywać telefonicznie/smsowo: 791 487 666 w dni powszechnie w godzinach 10-18 lub mailowo: gotowanie@dzieciakiwformie.pl
Więcej informacji: http://dzieciakiwformie.pl/warsztaty_kulinarne/kraków/
ZASTRZEŻENIE
Pomysły i opisy są autorskie. Zabrania się ich kopiowania. Autorzy zastrzegają sobie możliwość zmian w harmonogramie lub menu najpóźniej na 2 tygodnie przed datą planowanych warsztatów, ze względów od siebie niezależnych, takich jak brak sezonowych owoców, opóźnianie się sezonu na niektóre warzywa lub w przypadku wcześniejszego ustalenia z rodzicami dzieci uczestniczących w kursie zmiany terminu/godziny.
PROWADZĄCA:
Joanna Mentel - jednoosobowa chodząca burza mózgów. Rozkochana w pieczeniu i sezonowych produktach dziennikarka kulinarna, psycholog, krytyczka literacka oraz cukiernik. Prowadzi najbardziej apetyczny wśród książkowych i najbardziej oczytany wśród kulinarnych blog Book me a
Cookie (bookmeacookie.pl), który w 2011 roku zdobył tytuł Literackiego Bloga Roku, a w 2012 roku był nominowany do nagrody Papierowy Ekran dla najlepszych serwisów o książkach. Z wykształcenia psycholog i dziennikarz. Ma kreatywne podejście do życia, niewyczerpane pokłady energii i głowę pełną pomysłów. Recenzuje książki, pisze felietony literackie i potrafi upiec najlepszy na świecie i lekki jak chmurka sernik z musem czekoladowym. Współpracuje z największymi polskimi wydawnictwami, m.in.: Znakiem, Wydawnictwem Literackim, Agorą, Dwiema Siostrami, Naszą Księgarnią. W Dzieciakach w formie prowadzi warsztaty kulinarne, artystyczne i artystyczno-psychologiczne dla dzieci oraz odpowiada za część koncepcyjną, czyli wymyślanie coraz to bardziej zwariowanych warsztatów. Pod marką Book me a cookie prowadzi również szkolenia kulinarne dla dorosłych.