Kraków

Kraków Impreza okolicznościowa

Easter Family Lunch / Lunch Wielkanocny w Sheraton Kraków Hotel

20 kwietnia 2014
Wpis archiwalny

W niedzielę 20 kwietnia, od godz. 12:00 do 17:00, zapraszamy na uroczysty Lunch Wielkanocny.

 

Restauracja The Olive jest idealnym miejscem na celebrację w gronie najbliższych oraz smakowanie wykwintnych, tradycyjnych potraw. Doskonałą atmosferę tego dnia zapewni muzyka na żywo. W specjalnie przygotowanym Kąciku Zabaw, najmłodsi członkowie rodziny z pewnością nie będą mieć czasu na nudę.

 

Kulinarne Specjały 

Menu wielkanocne inspirowane jest doświadczeniami kulinarnymi Tomasza Leśniaka - dyrektora kulinarnego hotelu Sheraton w Krakowie oraz szefa kuchni Reprezentacji Polskiej w Piłce Nożnej. Tomasz Leśniak w swojej kulinarnej karierze miał również możliwość przygotowania uroczystego obiadu świątecznego dla Gwardii Szwajcarskiej i obu Papieży w Watykanie. 

 

W menu Lunchu Wielkanocnego znajdą się wyśmienite przekąski:

  • wybór zimnych mięsnych zakąsek, m.in. pierś z kaczki marynowana w trawie żubrowej i miodzie podawana z puree z jabłek o aromacie rozmarynu, polędwiczki wieprzowew otoczce z pistacji, musztarda Pommery, syrop klonowy i dressing z dodatkiem grenadiny
  • wybór zakąsek z ryb i owoców morza, m.in. diabeł morski przygotowany metodą Sous Vide z liśćmi z drzewa cytrynowego z sosem z czarnego kawioru, krewetki tygrysie marynowane w curry, kolendrze podane z chrupiącymi warzywami
  • bar sałatkowy oraz rozmaite dodatki do dań

 

Ciepłe dania do wyboru:

  • dania mięsne, m.in. rolada z różowej cielęciny w białym winie i świeżych ziołach z nadzieniemz suszonych pomidorów, grillowane kotleciki jagnięce z sosem z musztardy Dijon i miodu
  • wybór świeżych ryb, m.in. szaszłyki z krewetkami tygrysimi, czy świeży filet z labraksa
  • interaktywna stacja kucharza, gdzie przygotowane będą: wolno pieczony prosiak z mięsnym nadzieniem serwowany z dodatkami i sosem naturalnym oraz duszona kapusta kiszona, wędzony boczek, bigos z mięsem i kiełbasą i pieczone ziemniaki
  • zupa: rosół z gęsi z mięsem jagnięcym i jarzynami

 

Na deser nasz szef cukierni, Ireneusz Luzar, przygotował bufet ciepłych i zimnych słodkości.

 

W ten wyjątkowy dzień nie może zabraknąć polskich specjałów. W menu znajdą się, wobec tego, bigos, jaja gotowane na twardo, faszerowane sałatką jarzynową, czy musem z łososia,wędzona szynka i tradycyjne polskie wędliny z marynowanymi warzywami i sosem musztardowym.

 

Do dań zaproponujemy szeroką gamę napoi: Prosecco Valdobbiadene, czerwone i białe wino domowe, Krwawa Mary, woda mineralna, herbata oraz kawa.

 

Kącik Zabaw dla Dzieci

Najmłodszych gości przywitamy w Kąciku Zabaw, gdzie zaplanowaliśmy liczne atrakcje, gry i konkurencje z nagrodami, mini-kino, warsztaty malowania pisanek oraz grę w poszukiwanie schowanych jajek wielkanocnych.

 

Na Wielkanocny Lunch zapraszamy:

20 kwietnia (niedziela) w godz: 12:00 - 17:00

Cena: 160 PLN

Dzieci poniżej 10 roku- bezpłatnie, w wieku
10 - 17 lat - 50% zniżki

 

Parking gości Wielkanocnego Lunchu bezpłatny

 

Prosimy o wcześniejszą rezerwację: 12 662 1663

Organizator:

Sheraton Krakow Hotel

ul. Powiśle 7, 31-101 Kraków
tel.: +48 12 662 1000

Wydarzenia w Krakowie

Przeczytaj również

Warto zobaczyć