Warszawa

Makaronowa choinka

Makaronowa choinka

Składniki:


-tekturowa okrągła podstawka.
-makaron koguci grzebień
-makaron malutkie muszelki.
-zielony i złoty spray
-1 makaron widerek.
-łańcuszek lub koraliki do ozdoby
-gwiazdka na czubek choinki.
-klej-najlepiej taki który szybko schnie i skleja.

Wykonanie choinki:


Wycinamy okrąg,średnica może być różnej wielkości w zależności jaka ma być duża choinka.Zaczynamy obklejać brzeg koła makaronem kogucim grzebieniem.Robimy to stopniowo kierując się do środka łącząc brzegi makaronu aż dojdziemy do czubka choinki gdzie złączamy na samej górze dwa ostatnie makarony robiąc z nich kółko aby powstała dziurka na czubek choinki.Bierzemy świderek wkładamy do dziury góry choinki i sklejamy.Następnie choinkę malujemy sprajem,czekamy aż przeschnie.makaronu muszelki układamy na gazecie brzuszkiem do góry i pryskamy złotym sprayem,czekamy aż przeschną.Dekorujemy choinkę przyklejając bombeczki z makronu.Następnie obklejamy choinkę łańcuchem.Na koniec przyklejamy gwiazdkę.

Choinka gotowa.

 

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Inspiracje plastyczne

Warto zobaczyć