W naszej urodzinowej kuchni – zamiast tortu przygotujemy wspólnie eksperymentalne dania, poznając nowe smaki.
Czy wiecie jak stworzyć jajko z soli? A lody z kaszy? Jeśli jesteście ciekawi odpowiedzi – pod okiem Katarzyny Gubały przekonacie się, że eksperymenty w kuchni mają smaczny finał. Przygotujcie się na fantastyczne potrawy w niecodziennych odsłonach.
dania na warsztacie:
Warsztaty mają charakter live cookingowy, familijny (dla dorosłych z dziećmi), aktywizujący uczestników. Odbywają się w ramach wydarzenia "Urodziny Sempołowskiej".
Sama Stefania Sempołowska ukończyła „Latający uniwersytet”, bo żyła w czasach, gdy kobiety nie miały dostępu do studiów. Jej prywatna szkoła dla dziewcząt (zorganizowała ją w swoim własnym mieszkaniu!) była edukacyjnym eksperymentem stawiającym na kreatywność i ruch, który miał pobudzać uczennice do działania i samodzielnego myślenia.
prowadząca: Katarzyna Gubała; polska ambasadorka akcji „Sprzątanie świata”, w ramach tej funkcji gotuje i edukuje. W roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Współpracuje z najlepszymi kucharzami, dietetykami i osobowościami świata kulinarnego. Prowadzi firmę szkolącą obsługę lokali gastronomicznych pod kątem kuchni wege. Jest autorką bestsellerowych książek „Wege energia”, „Wege w kwadrans. 125 szybkich przepisów kuchni roślinnej”, „Warzywa górą! Od korzeni po liście” . Prowadzi warsztaty kulinarne i wykłady o kuchni roślinnej, jest też nauczycielem jogi, medytacji i uważności.
15.00 – 16.30 | live cooking dla dzieci, młodzieży i dorosłych | wstęp wolny