Korea to kraj znany nie tylko z K-popu, ale też ze swojej wspaniałej kuchni.
Podczas warsztatów dowiecie się, czym jest pasta gochugaru, ile razy trzeba wypłukać ryż przed gotowaniem oraz dlaczego orginalne kimchi kisi się w garnku wkopanym w ziemię.
Podczas zajęć przygotujecie:
-
koreański smażony ryż
-
do wyboru: wołowinę lub boczniaki bulgogi
-
sałatkę z ogórka marynowanego w occie ryżowym
Ważne:
-
warsztaty online są interaktywne, widzimy się i słyszymy łącząc przez platformę Zoom
-
przygotowane składniki będą do odbioru w studiu przy ul. Dzielnej 15, w piątek 4.12
-
jeśli nie możecie odebrać składników osobiście prosimy o kontakt telefoniczny, zaaranżujemy dowóz
-
zapisy na warsztaty przyjmujemy do czwartku
-
prosimy o wpisanie w komentarz do zamówienia opcję: wołowina lub boczniak
-
na warsztaty zapraszamy nastolatki (11+)
-
w trakcie warsztatu wymagana jest obecność dorosłego opiekuna w domu
-
każdy uczestnik przed warsztatem otrzyma listę akcesoriów potrzebnych do przygotowania potraw
-
zakupiony bilet upoważnia do zalogowania się na warsztaty 1 uczestnika na 1 urządzeniu,
-
prosimy o punktualne zalogowanie się do systemu z przygotowanymi wcześniej według naszej instrukcji akcesoriami i składnikami
-
po warsztatach otrzymacie od nas przepisy i instrukcje przygotowania dań
-
minimalna liczba uczestników do uruchomienia zajęć: 5
Miejsce wydarzenia:
Studio Kulinarne Małe Przyjemności, ul. Dzielna 15, Warszawa