Zapraszamy nastolatków do bliższego poznania aromatycznej kuchni marokańskiej. Ugotujemy królową marokańskich -harira, zrobimy lekką sałatkę -tabbouleh, a na koniec upieczemy ciasteczka sezamowe.
Zajęcia są częścią cyklu warsztatów „Szkoła gotowania”. Podczas zajęć uczymy się gotować potrawy z kuchni świata, które można samodzielnie przygotować w domu.
Warsztaty poprowadzi Ania pasjonatka gotowania, odkrywania nowych smaków, baczna obserwatorka, która nie stroni od improwizacji. Trenerka kulinarne z dużym doświadczeniem w pracy z dziećmi i dorosłymi. Hobbystycznie co roku prowadzi kuchnię polową na obozach dla dzieci, gdzie wraz z dziećmi przygotowuje posiłki dla całego obozu.
Dla dzieci 12+
data: 10.03.2019 16.30-18.30
bilety:http://www.male-przyjemnosci.pl/kategoria/nastolatki/maroko
Zajęcia odbędą się w Studiu Kulinarnym Małe Przyjemności w Warszawie, przy ulicy Dzielnej 15.