Warszawa

Misiowe kuleczki kokosowe

Misiowe kuleczki kokosowe

Składniki:

 

  • pół szklanki wody,
  • pół szklanki cukru,
  • 250 g mleka w proszku,
  • 250 g wiórków kokosowych,
  • 250 g miękkiego masła,
  • migdały (bez skórek) lub orzechy laskowe,
  • 1 kieliszek malibu (można nie dodawać).

 

Sposób wykonania:

Wsypujemy cukier do garnka z wodą i podgrzewamy przez około 20 minut i pozostawiamy do ostygnięcia. Po ostudzeniu przelewamy do miski i dodajemy resztę składników (za wyjątkiem migdałów i orzechów) po czym mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie z powstałej masy formujemy kuleczki (około 3cm), wkładając do każdej migdał lub orzech. Powstałe kuleczki obtaczamy w kokosie. Misiowe kuleczki są już gotowe by włożyć je do piknikowego koszyka (Możemy je również podawać schłodzone).

Przepis nadesłała:
Katarzyna Radzikowska
 

 

Komentarze

Tego sie nie piecze,czy wy ludzie nie widzicie ? :) Pyszne kuleczki,polecam

dodany: 2012-02-14 00:31:48, przez: M

Bez pieczenia? ;/

dodany: 2011-11-06 13:53:23, przez: Agi

mm Slina mi leći ale jeszcze nie zrobiłam.Super:))((:

dodany: 2011-10-26 13:58:24, przez: Agata Cottrell

super

dodany: 2011-10-21 18:55:06, przez: Kinga

mam pytanie.., ile minut i w jakiej temperaturze się je piecze?

dodany: 2011-08-18 20:04:43, przez: ;)

MMMM pychotka :)

dodany: 2011-07-22 20:33:43, przez: WfRds2344512

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć