Warszawa

Smakołyk

 

 

Składniki:

  • 6 porcji:
  • 30 dag pokruszonych ciastek migdałowych lub kokosanek
  • po pół filiżanki likieru orzechowego i śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • opakowanie lodów wiśniowo-waniliowych (1,5 1)
  • słoik wiśni w syropie
  • wiśnie koktajlowe do dekoracji



Wykonanie:
Wymieszaj ciastka z likierem( można zrezygnować, zwłaszcza, gdy pieczemy dla dzieci) i ubij śmietanę z cukrem. Do pucharków nakładaj na przemian warstwę ciastek i lodów. Na górze ułóż osączone wiśnie, udekoruj bitą śmietaną i wisienkami koktajlowymi.
 

 

Komentarze

ee to dla dziecka!!! tyle konserwntuw

dodany: 2009-03-03 18:42:15, przez: 42

Przeczytaj również

Polecamy

Więcej z działu: Przepisy

Warto zobaczyć