Warszawa

Budyniowe racuchy z sosem owocowym

Budyniowe racuchy z sosem owocowym

Składniki:

 

  • Jogurt 1 szklanka
  • Mąka pszenna 1 szklanka
  • Jajko 1 szt.
  • Budyń waniliowy 1 szt.
  • Cukier waniliowy 1 szt.
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Cukier puder 2 łyżki
  • Olej do smażenia

 

Sos owocowy:

 

  • Czarna porzeczka 1 szklanka
  • Cukier 1 łyżka
  • Jogurt 2 łyżki

 

Wykonanie:

 

Jogurt, jajko, cukier i cukier waniliowy wymieszać trzepaczką. Budyń, mąkę i proszek do pieczenia, wsypać do masy jogurtowej i dokładnie wymieszać. Ciasto powinno być dość gęste. Racuszki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

Komentarze

Więcej

Warto zobaczyć