Warszawa

Świąteczne roladki z jajkiem

Świąteczne roladki z jajkiem

Co potrzebujemy:

 

Składniki dla 4 osób:

  • 2 wędzone piersi gęsi
  • 4 jajka
  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka natki pietruszki Prymat
  • 1 łyżka kopru Prymat
  • 50 g marynowanych rydzów w zalewie
  • 2 łyżki miodu wielokwiatowego
  • 20 ml miodu pitnego
  • ½ łyżeczki czerwonego pieprzu
  • szczypta soli czosnkowej Prymat
  • pieprz czarny mielony Prymat do smaku
  • mały pęczek szczypiorku

 

 

Przyrządzanie:

 

  1. Jajka drobno posiekać i dokładnie wymieszać z chrzanem, majonezem oraz natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  2. Grzyby pokroić w kostkę i ponownie umieścić w zalewie, a następnie dodać koper, miód, sól i pieprz.
  3. Piersi pokroić w cienkie plasterki.Na każdy plaster nałożyć odrobinę farszu i zawijać formując roladki.
  4. Podawać polane grzybami w zalewie miodowej, udekorowane szczypiorem.

 

Przepis pochodzi ze strony www.Prymat.pl

Komentarze

Więcej

Warto zobaczyć